Skip to main content

Spør oss om mikrosement

Mikrosement, også kalt mikrobetong, er et polymermodifisert sementbasert belegg bestående av vannbaserte harpikser, tilsetningsstoffer og mineralpigmenter som kan påføres på nesten alle typer vertikale og horisontale overflater. Mikrosementens gode heft er grunnen til at dette er mulig. Mikrosement skiller seg ut fordi det påføres direkte på eksisterende materialer som fliser, gipsplater, marmor, betong osv.

Mikrosement blir særlig brukt som gulvoverflate, men kan også brukes til vegger, trapper, benkeplater og på bad. Både utvendig og innvendig.

Med mikrosement får du et urbant og moderne preg. Det er vanntett og gir deg store økonomiske fordeler ved f. eks oppussing av bad.

Mikrosement er vedlikeholdsfri og ikke absorberende som gjør at du unngår smuss og letter renholdet betraktelig.

Påføres dette av fagfolk får du et så og si vedlikeholdsfritt rom til en billig penge.

Fremste egenskaper ved mikrosement:

  • Vanntett og vedlikeholdsfri
  • Bærekraftig og slitesterk
  • Elastisk og lett å påføre
  • Røff og rustikk look

Hvordan fungerer mikrosement?

Mikrosement er en lett masse som legges i 3 separate lag i 1-3 millimeter tykkelse. Etter full herding gir det en meget slitesterk og vannavisende overflate som er sammenlignbar med betong. 

Er mikrosement et godt alternativ til fliser?

Ikke bare kan mikrosement være rimeligere enn fliser per kvadratmeter, det er også lettere å holde rent.

Kort fortalt er mikrosement et murprodukt, som er både slitesterkt og vannavvisende.

Kan mikrosement brukes som gulv i dusj?

På samme måte som fliser er Mikrosement også godkjent på bad. Men, det er viktig å huske på at mikrosement ikke erstatter membran eller andre krav til våtromssystemer. Mikrosement kan legges på gulv, vegger, trapper, piper, kjøkkenbenk, møbler, bad, i dusj soner, basseng og kan brukes til å lage vasker og badekar.

Malerfirmaet Bull Enger har god erfaring med legging og bruk av mikrosement. Spesielt i oppusssing av bad, hvor det fort kan koste penger, er mikrosement et svært godt og alternativ til fliser. Du får også mikrosement i mange farger.

Snakk med oss så forklarer vi deg, og viser deg eksempler på hva mikrosement er, og hvordan du kan spare penger på oppussing ved rett bruk av produktet.
Send oss en mail om du lurer på mikrosement ved å klikke her

Hva er mikrosement

Mikrosement er et av de mest brukte materialene i byggeverdenen i dag og en av de mest populære trendene innen bad. Dette materialet er laget av fibre, harpiks, polymerer og tilslag. Den skiller seg ut ved å kunne pigmenteres med hvilken som helst fargetone, i tillegg til å ha flere finisher: matt, blank, glatt og strukturert. Den er ugjennomtrengelig, ultrabestandig, fleksibel og, forhindrer spredning av bakterier og sopp i fuktige områder. Installasjon krever ikke byggearbeid og det genererer ikke noe rusk.

Hva er polert mikrosement?

Polert mikrosement er et materiale med en tykkelse på mellom 2 og 3 mm, og det kan påføres på alle overflater: gulv, vegger og tak. Dens myke finish gir et minimalistisk og moderne preg på bad.

Hva er glatt mikrosement?

Glatt mikrosement er en type mikrosement som kan påføres på praktisk talt alle overflater uten at det tidligere materialet må fjernes. En forbedring av glatt sement, mye mer estetisk og med et bredt utvalg av farger og finisher.

Hvor kan mikrosement påføres?

Mikrosement kan installeres på nesten alle typer overflater eller interiørmaterialer (terrazzo, marmor, fliser, gipsplater, gips, sementmørtel, selvnivellerende mørtel, etc). Passer til vegger, tak, møbler, baderomselementer som badekar, dusj eller servant, svømmebasseng osv. Den kan plasseres både vertikalt og horisontalt.

Hvordan rengjør du et gulv påført mikrosement?

Alkaliske produkter som klor, blekemiddel, ammoniakk, vaskemidler og såper generelt med avkalkingsegenskaper bør ikke brukes. Derfor er den anbefalte måten å rengjøre denne typen overflate på med nøytral såpe. Selv om det er veldig enkelt å rengjøre og praktisk talt ikke krever vedlikehold, må det utvises forsiktighet for å forhindre at det forringes for tidlig.

Hvor lang tørketid har mikrosement?

Materialet har forskjellige tørketider avhengig av om det er en base eller fin mikrosement. Basismikrosement kan ta opptil 5-8 timer å tørke. For fine lag er tørketiden mellom 3 og 5 timer. Ved påføring av mikrosement på bad anbefales det å vente lenger enn dette mellom hvert lag. Dette vil sikre at den tørker skikkelig og oppnår et bedre resultat.

Eirik Kristensen

Daglig leder
Telefon: +47 954 78 045

Kontakt skjema


    Scroll Up